niedziela, 10 kwietnia 2016

Wegańskie jaglane serniczki


Jest to mój pierwszy Wegański "wypiek". Jestem z niego bardzo dumna, ponieważ smakował wszystkim którzy mogli go spróbować. Zachęcam Was do wypróbowania Wegańskich wypieków, smakują równie wyśmienicie, zawierają mało cukru, nie ma w nich żadnych produktów odzwierzęcych a smakują równie wybornie! Wraz z marka Delecta, zapraszamy Was na Wegańskie jaglane serniczki <3
Kocham piec i gotować, a to wszystko dzięki mojej Babci! Pomysł na przygotowanie, Wegańskich serniczków powstał totalnie spontanicznie. Okazało się że smakują wyśmienicie! Zostały przetestowane przez sama Babcie i jakże byłam szczęśliwa gdy okazało się ze przypadły jej do gustu. Nadziwić się nie mogła ze są bez sera, cukru i żelatyny. Da się? DA SIĘ! :) 


BABCIA APPROVED!
Składniki:
  • paczka herbatników 
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 80 ml syropu klonowego
  • sok z jednej cytryny
  • pól szklanki namoczonych orzechów nerkowca
  • pól opakowania mrożonych truskawek
  • przyprawa do sernika Delecta
  • kuleczki zbożowe decorada Delecta 
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. 
Gdy już jest gotowa dodajemy 2 łyżki kaszy do nerkowców i blendujemy je razem. 
Następnie dodajemy całą resztę kaszy, syrop klonowy , odrobinkę przyprawy do sernika Delecta i sok z cytryny i jeszcze raz dokładnie blendujemy na idealnie gładką masę. 
W międzyczasie truskawki gotujemy i blendujemy na gładki sos. 
Jeśli są mocno kwaśne możemy dolać odrobinę syropu klonowego. 
Herbatniki kruszymy i układamy na samym dole, na to wykładamy nasza "serowa masę". 
Następnie wkładamy ją do lodówki aby trochę stężała. 
Na samym końcu dodajemy truskawkowy sosik.
Creme de la creme pozostaje ozdobienie naszych serniczków kuleczkami zbożowymi Delecta. 


Nasze serniczki są już gotowe!

Smacznego! :) 























Śledź Nas na:



Piecz... ot tak... prosto z serca!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz