niedziela, 24 maja 2015

Palmiery z Nutellą


Bardzo prosty i niezwykle smaczny wypiek z ciasta francuskiego. Przepis tradycyjny postanowiłam wzbogacić o Nutellę. Po upieczeniu cała kuchnia pachnie cynamonem i czekoladą :) 


Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • ⅓ szklanki brązowego cukru
  • łyżka cynamonu 
  • dwie łyżki Nutelli
  • Opcjonalnie parę ziarenek wanilii
Cukier mieszamy z cynamonem i ziarenkami wanilii . Rozkładamy ciasto francuskie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto smarujemy Nutellą, i posypujemy przygotowaną mieszanką. Składamy boki do połowy ciasta. Czynność powtarzamy i składamy ciasto jak książkę i kroimy w centymetrowe plasterki. Układamy na przygotowanej blaszce, w dość dużych odstępach od siebie. 

Pieczemy w temperaturze 200ºC około 15 minut aż nabiorą złotego koloru.
Smacznego :-)





Tutaj możecie zobaczyć jak wygląda pieczenie w przyspieszonym tempie :) 
Śledź nas na: 
  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz