poniedziałek, 25 maja 2015

Ciasteczka z Masłem Orzechowym


Prosty i smakowity przepis na ciasteczka z masłem orzechowym.
 

Składniki: 
  • 125 g masła orzechowego
  • 90 g cukru 
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 175 g mąki pszennej 
  • 90 g gorzkiej czekolady pokrojonej na małe kawałki 
Rozgrzać piekarnik do 180 °C i wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Zmiksować masło i cukier na gładką masę. Dodać jajko, żółtko, aromat waniliowy, mąkę i czekoladowe kawałeczki. Wymieszać- najlepiej ręką.
Formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie rozpłaszczając układać na blaszce, w odstępach od siebie. Piec przez 10- 15 minut do zezłocenia. Najlepiej smakują z mlekiem.

Smacznego :-)  







 Śledź Nas na:

  




2 komentarze: